در اغلب مراجعین به مراکز دندانپزشکی ازغیرطبیعی و زرد رنگ بودن دندانهایشان گلایه مند هستند که هرچه مسواک میزنند، دندانهایشان سفید نمیشود و زیبایی لبخندشان از بین رفته است.
چنین تغییر رنگهایی با درمانهای خانگی درمان نمیشود. و اگر این درمان ها تاثیری هم داشته باشند، صرفا تاثیرات موقتی دارند و درمان قطعی سفید شدن دندان ها تنها توسط متخصصین دندانپزشکی امکان پذیر است.
بلیچینگ از جمله حرفه ای ترین خدمات و درمان های دندانپزشکی است، که به کمک آن رنگدانه های غیرطبیعی که بر روی سطح دندانها چسبیده اند از بین میروند.
این شیوه درمانی میتواند تمام لکه ها و رنگ های ایجاد شده بر روی دندان های طبیعی را پاک کند. اما نکته جالبی که درباره بلیچینگ وجود دارد این است که، روکش ها و ایمپلنت های دندانی با کمک این روش سفید نمیشوند!
روند بلیچینگ دندان کاملا علمی و عملی است. در این روش از هیدروژن پراکساید برای اکسید کردن رنگ دانه های غیر طبیعی که روی سطح دندان ها چسپیده اند، استفاده میشود.
در کل دو فرآیند مختلف بلیچینگ در دسترس هستند:
- مطبی یا office (در محل مطب انجام می گیرد)
- روش خانگی یا home ( مرحله دوم در منزل انجام می گیرد)
در روش خانگی یک جلسه با مطب دندانپزشک خودتان هماهنگ میکنید. طی این جلسه دندانپزشک از دندان های بالا و پایین شما با دقت یک قالب میگیرد.
دفعه بعدی که به مطب برگردید، به شما قالبی که در جلسه پیش گرفته بود را تحویل خواهد داد. او به شما میگوید که چگونه و از چه طریقی به بلیچینگ دندان های خود بپردازید.
نکته بسیار بسیار مهم:
یکی از پیامد هایی که بعد از انجام بلیچینگ در مطب امکان دارد پیش بیاید افزایش حساسیت دندان است و این مشکل تنها بعد از گذشت چند روز به حال عادی بر می گردد.
نکته دوم:
تقریبا نتایج هیچ درمانی در دندانپزشکی دائمی نیست. این روش هم پس از مدتی نیاز به تمدید شدن دارد. زیرا دندان ها به صورت طبیعی مستعد لکه دار شدن و تغییر رنگ هستند.
نکته سوم:
چنانچه در دنداندای جلویی از مواد ترمیمی (کامپوزیت و .. ) استفاده شده باشد انجام بلیچینگ برای بیمار به دلیل دو رنگ شدن دندان ها امکان ندارد.